wtorek, 5 kwietnia 2016

Pałki w keczupowej marynacie

Na dzisiejszy obiad polecam pyszne pieczone pałki z kurczaka. Najczęściej podaję je z frytkami i surówką. Warto je przygotować, ponieważ są przepyszne. 



SKŁADNIKI:
1/2 kg podudzi z kurczaka,
3 łyżki oleju,
1/2 szklanki ketchupu pikantnego PARCZEW,
1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
1 łyżeczka rozmarynu,
2 łyżeczki pieprzu,
1/2 łyżeczki soli,
1,5 łyżki masła.

PRZYGOTOWANIE:
1. Olej mieszam z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
2. Mięso razem z keczupową marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem.


Do przygotowania potrawy wykorzystałam ketchup pikantny, który otrzymałam do testowania od firmy WOM PARCZEW. Ketchup PARCZEW to idealny dodatek do wielu potraw. Ja wykorzystałam go do przygotowania marynaty i się nie zawiodłam. Ketchup ma doskonały, lekko ostry smak i idealną konsystencję. Jeszcze niejednokrotnie wykorzystam go w kuchni.

Zachęcam do zakupu produktów firmy WOM PARCZEW, niezbędnych do przygotowania pysznych potraw.


2 komentarze: