Do przedpołudniowej kawy proponuję pyszne ciastka imbirowe. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!!!
SKŁADNIKI:
1 opakowanie wafli kwadratowych,
1 puszka masy kajmakowej,
1 czubata łyżeczka mielonego imbiru,
1 tabliczka mlecznej czekolady,
czekoladowe kuleczki do dekoracji.
PRZYGOTOWANIE:
1. Masę kajmakową przekładam z puszki do miseczki. Dodaję mielony imbir i dokładnie mieszam.
2. Na jednym z wafli rozsmarowuję cienką warstwę masy. Przykrywam następnym waflem. Czynność powtarzam, aż do wyczerpania składników. Wafle dociskam i odstawiam na około 3 godziny w chłodne miejsce. Następnie wafle kroję na trójkąty.
3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą robię na ciastkach esy floresy. Gotowe ciasteczka posypuję czekoladową posypką.
Nigdy nie dodawałam mielonego imbiru do masy kajmakowej.. Ciekawe jak smakuje, lubię takie "nowe" smaki :)
OdpowiedzUsuńMam w planie zrobienie walca, na pewno spróbuje z dodatkiem imbiru.
OdpowiedzUsuń