czwartek, 28 kwietnia 2016

Wafle imbirowe

Do przedpołudniowej kawy proponuję pyszne ciastka imbirowe. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!!! 


SKŁADNIKI:
1 opakowanie wafli kwadratowych,
1 puszka masy kajmakowej,
1 czubata łyżeczka mielonego imbiru,
1 tabliczka mlecznej czekolady,
czekoladowe kuleczki do dekoracji.

PRZYGOTOWANIE:
1. Masę kajmakową przekładam z puszki do miseczki. Dodaję mielony imbir i dokładnie mieszam. 
2. Na jednym z wafli rozsmarowuję cienką warstwę masy. Przykrywam następnym waflem. Czynność powtarzam, aż do wyczerpania składników. Wafle dociskam i odstawiam na około 3 godziny w chłodne miejsce. Następnie wafle kroję na trójkąty.
3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Rozpuszczoną czekoladą robię na ciastkach esy floresy. Gotowe ciasteczka posypuję czekoladową posypką. 

2 komentarze:

  1. Nigdy nie dodawałam mielonego imbiru do masy kajmakowej.. Ciekawe jak smakuje, lubię takie "nowe" smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam w planie zrobienie walca, na pewno spróbuje z dodatkiem imbiru.

    OdpowiedzUsuń