niedziela, 5 lipca 2015

Kotlety z kalafiora

W niedzielne przedpołudnie zapraszam na smakowite kotlety z kalafiora. Są szybkie, niedrogie i łatwe do przygotowania. 


SKŁADNIKI:
1 kalafior,
1 jajko,
3 łyżki bułki tartej,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:
1. Kalafiora gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Wyjmuję i studzę. Kalafior rozdrabniam na małe różyczki. 
2. Do kalafiora dodaję jajko, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Z masy formuję owalne kotleciki. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z dwóch stron. 

7 komentarzy:

  1. Wyglądają jak prawdziwe mielone, prosto i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Popelniamy czasami w domu...
    Pyszne!
    :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kasiu ale mi smaku narobiłaś tymi kotlecikami, są przepyszne , robię podobne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. do kotlecików dodaje sos pieczarkowy ,mniam ,mniam

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziś zrobiłam takie kotleciki, dodałam jeszcze tartego sera. Były delikatne i smakowite :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziś zrobiłam takie kotleciki, dodałam jeszcze tartego sera. Były delikatne i smakowite :)

    OdpowiedzUsuń