SKŁADNIKI:
2 plastry schabu bez kości,
1 łyżka musztardy Wikinga Roleski
1 jajko,
1,5 szklanki płatków owsianych,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1. Schab rozbijam cienko tłuczkiem.
Oprószam solą i pieprzem. Płaty mięsa smaruję z dwóch stron
cienką warstwą musztardy. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.
2. Mięso zanurzam w rozkłóconym jajku
i obtaczam w płatkach owsianych. Kotlety układam na patelni z
rozgrzanym olejem. Smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję z
frytkami i surówką.
Do przygotowania kotletów użyłam musztardy Wikinga, którą otrzymałam do testowania od firmy Roleski. Musztarda ma doskonały smak, kremową konsystencję i ładny żółty kolor. Idealnie współgrała z mięsem i panierką. Produkt jest wart polecenia i zakupu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz