We wtorkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne razowe paluchy. To doskonała przekąska dla całej rodziny. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!!
SKŁADNIKI:
1,5 szklanki mąki razowej żytniej Młynomag,
150g masła,
1 jajko,
10g drożdży,
2 łyżki śmietany 18%,
1/2 łyżeczki cukru,
1/2 łyżeczki soli,
PRZYGOTOWANIE:
1. Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję jajko, pokruszone drożdże, śmietanę, sól i cukier. Zagniatam ciasto.
2. Z ciasta formuję około 15cm wałeczki. Wałeczki nacinam nożem. Następnie układam je na blaszce. Piekę około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Do przygotowania ciasta wykorzystałam mąkę razową żytnią, którą otrzymałam do testowania od firmy Młynomag. Mąka ta jest produkowana z najlepszej jakości zbóż uprawianych w samym sercu Warmii i Mazur. Wypieki z mąki Młynomag zawsze się udają, nigdy się na niej nie zawiodłam.
Zachęcam do zapoznania się z ofertą cenową firmy Młynomag i zakupu ich wspaniałych produktów.
Fajny pomysł Kasiu :) wyglądają apetycznie :)
OdpowiedzUsuń