Dzisiaj przedstawiam przepis lekką sałatkę, idealną na drugie śniadanie lub kolację. Sałatka jest szybka i łatwa do przygotowania, a do tego bardzo zdrowa. To doskonała przekąska dla osób będących na diecie.
SKŁADNIKI:
1 grejpfrut czerwony,
1 wędzony filet z kurczaka,
5 liści sałaty masłowej,
50g orzechów nerkowca,
5 łyżek jogurtu naturalnego,
2 łyżeczki oliwy z oliwek,
1 łyżeczka soku z limonki,
szczypta cukru,
sól i pieprz do smaku,
PRZYGOTOWANIE:
1. Grejpfruta obieram ze skóry. Ostrym nożem wycinam fileciki z grejpfruta. Filet wędzony z kurczaka kroję w cienkie plasterki. Orzechy nerkowca prażę na suchej patelni.
2. Sałatkę płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję grejpfruta, filet z kurczaka oraz orzechy. Delikatnie mieszam.
3. Jogurt naturalny mieszam z oliwą, sokiem z limonki, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dessingiem polewam sałatkę.
Ciekawie i smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń