SKŁADNIKI:
1 seler,
2 jabłka,
50g orzechów włoskich MAKAR,
50g suszonej żurawiny o smaku jagody MAKAR,
4 łyżki śmietany 18%,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Seler oraz jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Orzechy włoskie siekam nożem. Orzechy razem z żurawiną dodaję do startego selera i jabłek. Mieszam.
2. Do surówki dodaję śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i wykładam na talerz.
Do przygotowania surówki użyłam orzechów włoskich oraz suszonej żurawiny o smaku jagody, które otrzymałam od firmy MAKAR. Bakalie MAKAR to produkty niezbędne w każdej kuchni. Można je wykorzystywać nie tylko do przygotowywania wypieków, ale również słonych potraw. Nigdy się na nich nie zawiodłam i jeszcze niejednokrotnie ich użyję w kuchni. Polecam te produkty.
Pyszne są te bakalie Makar :)
OdpowiedzUsuń