SKŁADNIKI:
2 wędzone ćwiartki z kurczaka,
2 pory,
1 puszka kukurydzy konserwowej,
1/2 puszki fasoli czerwonej,
5 ogórków konserwowych,
5 jajek,
4 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Białe części pora kroję w
plasterki, wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod
przykryciem. Następnie pora odcedzam na sitku i chwilę studzę.2. Z ćwiartek kurczaka usuwam kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Ogórki kroję w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
3. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do miski. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz