wtorek, 14 czerwca 2016

Wytrawne ciasteczka z migdałami

Po sukcesie Biało- Czerwonych w meczu z Irlandią Północną niecierpliwie czekamy na mecz Polaków z Niemcami. Dzisiaj mam dla Was przepis na kolejną przekąskę, którą można sobie podjadać podczas oglądania meczów piłkarskich. Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
1 szklanka mąki,
2/3 szklanki prażonych migdałów MAKAR,
2 żółtka,
100g masła,
2 łyżki śmietany 18%,
szczypta soli,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

PRZYGOTOWANIE:
1. Migdały mielę. Mąkę przesiewam na stolnicę. Mieszam z mielonymi migdałami. Dodaję masło i wszystko razem siekam nożem. Następnie dodaję żółtka, śmietanę, sól oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto zawijam w folię spożywczą i wkładam na 30 minut do lodówki.
2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Ciasteczka układam na blaszce. Nakłuwam widelcem. Piekę na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.


Do przygotowania ciasteczek wykorzystałam prażone solone migdały, które otrzymałam do testowania od firmy MAKAR. Prażone migdały MAKAR to produkt dedykowany pod Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej. W czasie Euro produkt ten można kupić w sieciach  sklepów: Tesco, Carrefour, Auchan, Piotr i Paweł oraz Polomarket.  Migdały MAKAR są idealną przekąską, którą można sobie podjadać podczas oglądania meczów. To również doskonały dodatek do wielu potraw. Każdy kto ich raz spróbuje, sięgnie po kolejne opakowanie. Polecam te produkt. 

Zachęcam do zakupów firmy MAKAR niezbędnych w każdej kuchni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz