poniedziałek, 9 lipca 2018

Kotleciki z kurczakiem i fasolką szparagową

W moim ogródku już pojawiły się pierwsze strąki fasolki szparagowej. Od razu postanowiłam je wykorzystać do przygotowania pysznej potrawy. Tym razem zrobiłam kotleciki z kurczakiem, cebulą i fasolką. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, a efekt końcowy zadowoli każdego.



SKŁADNIKI:
1 podwójny filet z piersi kurczaka,
1 cebula,
200g fasolki szparagowej,
1 jajko,
2 łyżki bułki tartej,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:
1. Fasolkę gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Ugotowaną fasolkę kroję na mniejsze kawałki. Filet z piersi kurczaka kroję w mała kostkę. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę.
2. Do miski przekładam mięso, fasolkę i cebulę. Dodaję jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
3. Z masy formuję owalne kotleciki. Na patelni z olejem smażę kotlety na rumiano z dwóch stron. Podaję z surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz