wtorek, 16 czerwca 2015

Ciasteczka francuskie z truskawkami i rabarbarem

We wtorkowe popołudnie mam dla Was przepis na pyszne ciasteczka z truskawkami i rabarbarem. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kwadrans. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
15 sztuk truskawek,
15 dag rabarbaru,
2 łyżki cukru.

PRZYGOTOWANIE:
1. Truskawki oraz rabarbar obieram i kroję na mniejsze kawałki. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na kwadraty o boku 4 cm. Kwadraty dzielę na dwie równe części. Jedną część kwadratów nacinam w środku w kilku miejscach. 
2. Na kwadratach bez nacięć układam kawałki truskawek i rabarbaru. Oprószam cukrem. Owoce przykrywam ciastem z nacięciami. Dociskam lekko brzegi, aby się skleiły. 
3. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 13 minut w temperaturze 200 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz