czwartek, 25 czerwca 2015

Sałatka z brzoskwinią i serami

Zapraszam na szybką i łatwą do przygotowania sałatkę z brzoskwinią i dwoma rodzajami serów. Sałatka to doskonała przekąska na letnią imprezę pod chmurką.


SKŁADNIKI:
5 liści sałaty kruchej,
10 liści sałaty dębowej,
2 brzoskwinie,
50 g sera feta,
50 g sera gouda,
2 łyżki Oleju Ostropestowego SEMCO,
2 łyżeczki soku z limonki,
1/2 łyżki cukru,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Liście sałaty płuczę i rozdrabiam. Z brzoskwini usuwam pestki. Owoce kroję w półplasterki. Ser feta i ser gouda kroję w kostkę.
2. Do salaterki przekładam sałaty, brzoskwinie oraz sery. Delikatnie łączę wszystkie składniki.
3. Olej mieszam z sokiem z limonki, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę. Mieszam i wykładam na talerz.


Do przygotowania sałatki użyłam Oleju Ostropestowego, który otrzymałam do testowania od firmy SEMCO. Olej jest tłoczony na zimno. Ma wiele cennych właściwości leczniczych. Między innymi obniża poziom złego cholesterolu i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby. Olej ma unikalny, przyjemny smak. W kuchni jest stosowany do przygotowywania sałatek, surówek, ziemniaków, kasz, serów, pieczywa, ryb oraz mięs. Olej nadał mojej sałatce wspaniałego aromatu. Zdecydowanie zagości w mojej kuchni na dłużej. Polecam!!!

Zapraszam serdecznie do sklepu SEMCO, gdzie znajdziecie cały wachlarz wspaniałych produktów.


 
                                                                     

3 komentarze:

  1. Sałatka idealna na lato, pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe połączenie smaków. Ciekawie mnie to , jaki ma smak ten olej.

    OdpowiedzUsuń