niedziela, 28 czerwca 2015

Pieczeń paprykowo- marchewkowa

Zapraszam na pyszną pieczeń z papryką i marchewką. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam gorąco!!!



SKŁADNIKI: 
80 dag boczku surowego bez kości,
80 dag szynki wieprzowej bez kości,
1 papryka czerwona,
2 marchewki,
2 cebule,
4 jajka,
5 łyżek bułki tartej,
1 łyżka papryki słodkiej mielonej,
2 łyżeczki przyprawy do boczku RAFEX,
2 łyżeczki czosnku granulowanego RAFEX,
1/2 łyżki pieprzu,
2 łyżeczki soli.

PRZYGOTOWANIE:
1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych. Cebulę i marchewki obieram. Z boczku odkrawam skórę. Mięso kroję na mniejsze kawałki.
2. Mięso, paprykę, marchewkę oraz cebulę razem mielę przez maszynkę do mielenia. Do zmielonego mięsa dodaję jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę, aby wszystkie składniki się połączyły.
3. Masę mięsną przekładam na blaszkę (wymiary 11cm x 35cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównuję. Piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni.


Pieczeń doprawiłam do smaku przyprawami firmy RAFEX. Dzięki tym przyprawom pieczeń doskonale smakowała i była bardzo aromatyczna.

Serdecznie zapraszam do sklepu RAFEX, gdzie znajdziecie całe mnóstwo wspaniałych przypraw w przystępniej cenie.


                                          

1 komentarz: