SKŁADNIKI:
30 dag jagód,
1 opakowanie galaretki czerwonej,
250 ml śmietany kremówki,
1,5 łyżki cukru pudru,
100 ml ajerkoniaku,
4 wafelki w czekoladzie,
jagody do dekoracji.
PRZYGOTOWANIE:
1. Jagody przekładam do garnka. Chwilę duszę, aż owoce się rozgotują. Wsypuję galaretkę. Mieszam i odstawiam do przestudzenia.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Wlewam 80ml ajerkoniaku, miksuję.
3. Wafelki kroję w kosteczkę i przekładam na dno pucharków. Następnie nakładam naprzemiennie porcję kremu i gęstego musu jagodowego. Tak postępuję, aż do wyczerpania składników.
4. Wierzch deseru polewam pozostałym ajerkoniakiem i posypuję jagodami.
Prosto, a jak pysznie! :)
OdpowiedzUsuńPychota !!!
OdpowiedzUsuńPychota !!!
OdpowiedzUsuńulalla ale bomba :) Pysznie !
OdpowiedzUsuń