Na niedzielnego grilla polecam pyszne szaszłyki. Ja osobiście bardzo często je przygotowuję i zawsze podaję je z keczupem. Każdemu będą smakować. Polecam!!!
SKŁADNIKI:
1 papryka czerwona,
1/2 cukinii,
3 cebule czerwone,
1 ogórek,
20 dag kiełbasy cienkiej,
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz,
olej,
Keczup Extra Kielecki Łagodny SPOŁEM.
PRZYGOTOWANIE:
1. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w grubszą kostkę. Cukinię oraz kiełbasę kroję w plastry. Cebulę obieram i kroję w ćwiartki. Ogórka obieram i kroję grubsze w plasterki.
2. Na patyczki do szaszłyków nabijam naprzemiennie cebulę, paprykę, kiełbasę, cukinię oraz ogórka. Szaszłyki oprószam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz skrapiam obficie olejem.
3. Przygotowane szaszłyki układam na rozgrzanym grillu i grilluję po około 10 minut z każdej strony. Gotowe szaszłyki polewam keczupem i podaję.
Do przygotowania szaszłyków wykorzystałam Ketchup Extra Kielecki Łagodny, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM. Keczup doskonale sprawdza się, jako dodatek do potraw z grilla. Jego zaletą jest duża zawartość pomidorów: na 100g produktu - 186g pomidorów. Keczup ma idealną konsystencję i wspaniały pomidorowy smak, odpowiednio wzbogacony przyprawami. Zdecydowanie podbił moje kubki smakowe i na dłużej zagości w mojej kuchni.
Serdecznie zapraszam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM, bo naprawdę warto.
Pyszności! Na dobrym grillu nie może zabraknąć takich szaszłyczków :)
OdpowiedzUsuń