czwartek, 25 lutego 2016

Deser budyniowy z pieczonym jabłkiem i piramidkami

Desery budyniowe bardzo często goszczą na moim stole. Przepis na jeden z takich deserów przedstawiam poniżej. Jest to połączenie budyniu, pieczonego jabłka oraz piramidek zbożowych. Zapewniam, że deser ten ucieszy niejedno podniebnie.



SKŁADNIKI:
1 opakowanie budyniu waniliowego,
500 ml mleka,
2 łyżki cukru,
2 jabłka,
pełnoziarniste piramidki zbożowe POPCROP.

PRZYGOTOWANIE:
1. Jabłka przekładam do naczynia żaroodpornego. Piekę około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone jabłka delikatnie obieram i kroję w małą kostkę.
2. Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotowuję. W odlanym mleku mieszam budyń i cukier. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty.
3. Na dno miseczek lub pucharków wrzucam część pokrojonego jabłka. Następnie wlewam budyń. Na wierzchu układam pozostałe jabłko. Deser posypuję pokruszonymi piramidkami.


Do przygotowania deseru wykorzystałam pełnoziarniste piramidki zbożowe, które otrzymałam do testowania od firmy POPCROP. Piramidki są przygotowywane tylko z naturalnych składników, nie zawierają żadnych ulepszaczy, konserwantów i aromatów. Piramidki POPCROP to jedna z najlepszych przekąsek jaką kiedykolwiek jadłam. Wielkim plusem jest to, że są bardzo zdrowe, dostarczają organizmowi wiele cennych składników. Są do tego idealnie chrupiące. Piramidki to nie tylko doskonała przekąska, mogą również stanowić składnik wielu deserów, sałatek czy panierek.  Produkty są warte polecenia i zakupu.

Zachęcam do zakupu produktów firmy POPCROP  oraz polubienia ich profilu na Facebooku (link)




2 komentarze: