poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Ciastka maślane z marmoladą

Do przedpołudniowej kawy proponuję pyszne ciasteczka z marmoladą różaną. Ciastka są bardzo kruche i rozpływają się w ustach. Warto w parę chwil zrobić te pyszne ciasteczka.  


SKŁADNIKI:
250g mąki,
150g masła,
4 żółtka,
3 łyżki cukru pudru,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
białko do posmarowania,
1 opakowanie cukru waniliowego,
6 łyżek marmolady różanej DAGOMA.

PRZYGOTOWANIE:
1. Mąkę przesiewam na stolnicę i łączę z masłem. Dodaję cukier puder, żółtka oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto zawijam w folię i wstawiam na 30 minut do lodówki.
2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Małą szklanką wykrawam w cieście krążki. Kawałki ciasta układam na blaszce. Połowę krążków smaruję białkiem i posypuję cukrem waniliowym. Ciastka piekę około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Krążki bez posypki smaruję marmoladą i sklejam z ciasteczkiem z posypką. Gotowe ciasteczka układam na talerzu.


Do przygotowania ciasteczek użyłam marmolady różanej, którą otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA. Marmolada DAGOMA to doskonały dodatek do ciast, ciastek i deserów. Ma idealną konsystencję i nie wypływa podczas pieczenia.  Marmolada ma doskonały smak, z wyczuwalnym różanym aromatem. Produkt spełnił wszystkie moje oczekiwania.

Zachęcam do zakupu produktów firmy DAGOMA, niezbędnych w każdej kuchni. 


1 komentarz:

  1. Witamy!
    Dziękujemy za owocną i pyszną współpracę, za świetne przepisy z wykorzystaniem naszych produktów oraz sprawny i rzeczowy kontakt. Polecamy się na przyszłość, na co dzień i od święta! Pozdrawiamy! :)
    Magdalena Polak,
    (PR'owiec firmy Dagoma) w imieniu firmy

    OdpowiedzUsuń