Dziś zapraszam na biszkoptowe babeczki z chrupiącą, migdałową posypką. Wspaniale smakują ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam ze sklepu SKWORCU.
SKŁADNIKI:
4 jajka,
10 dag cukru kryształu,
15 dag mąki krupczatki,
2,5 łyżki oleju,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
50g płatków migdałowych,
1,5 łyżki cukru marcepanowego ze sklepu SKWORCU.
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
2. Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości). Wierzch babeczek posypuję płatkami migdałowymi i cukrem marcepanowym.
3. Babeczki piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam od sklepu SKWORCU. Cukier ten to doskonały dodatek do ciast, ciasteczek i deserów.
Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU, gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów niezbędnych w każdej kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz