czwartek, 16 kwietnia 2015

Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką

Dziś zapraszam na biszkoptowe babeczki z chrupiącą, migdałową posypką. Wspaniale smakują ze szklanką ciepłego mleka lub kakao. Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam ze sklepu SKWORCU.


SKŁADNIKI:
4 jajka,
10 dag cukru kryształu,
15 dag mąki krupczatki,
2,5 łyżki oleju,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
50g płatków migdałowych,
1,5 łyżki cukru marcepanowego ze sklepu SKWORCU.

PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 
2. Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości). Wierzch babeczek posypuję płatkami migdałowymi i cukrem marcepanowym. 
3. Babeczki piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. 



Do przygotowania babeczek użyłam cukru marcepanowego, który otrzymałam od sklepu SKWORCU.  Cukier ten to doskonały dodatek do ciast, ciasteczek i deserów.

Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU, gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów niezbędnych w każdej kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz