SKŁADNIKI:
1,5 kg boczku surowego bez kości,
1 cebula,
½ łyżki papryki ostrej mielonej,
½ łyżki majeranku,
4 łyżki oleju,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Cebulę mieszam z olejem, papryką mieloną, majerankiem oraz solą i
pieprzem.
2. Do marynaty wkładam boczek. Mięso dokładnie nacieram marynatą
i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.
3. Boczek razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązuję i układam na blaszce. Piekę 2 godziny w temperaturze 180 stopni.
Dziekuję za przepis, zrobiłam i wyszedł przepyszny! Pozwól, że dodam u siebie :)
OdpowiedzUsuńMniam. Konkretny kawałek mięska :) Najlepszy boczek jaki mogę polecić do takich wypieków to boczek surowy od Mistrza Karola. https://zpm-karol.pl/product/boczek-wedzony-parzony-300g-zaklad-miesny-karol/
OdpowiedzUsuń