czwartek, 30 kwietnia 2015

Pieguski z owocami goji i czekoladą

Zapraszam na pyszne ciasteczka z owocami goji i czekoladą. Doskonałe jako deser do kawy lub herbaty. Do przygotowania ciasteczek użyłam suszonych owoców goji, które otrzymałam od hurtowni przypraw Rafex.


SKŁADNIKI:
120g margaryny,
1 jajko,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 szklanka mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 tabliczka mlecznej czekolady,
30g suszonych jagód goji z hurtowni Rafex,
30g rodzynek.

PRZYGOTOWANIE:
1. Margarynę ucieram z  jajkiem i cukrem pudrem. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję rodzynki, owoce goji oraz pokrojoną w drobną kostkę czekoladę. Mieszam.
2. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam łyżką niewielkie porcje ciasta, formując ciasteczka. Ciastka piekę 20 minut w temperaturze 170 stopni.


Do przygotowania ciasteczek użyłam suszonych jagód goji, które otrzymałam do testowania od hurtowni przypraw Rafex. Owoce goij mają wiele cennych właściwości. Są bardzo zdrowe i łagodzą objawy wielu chorób. Nazywane są eliksirem młodości, gdyż opóźniają proces starzenia się organizmu. Tylko ich regularne spożywanie może przynieść pożądane efekty. 

Serdecznie zapraszam do hurtowni przypraw Rafex, gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni. 

                                       

1 komentarz: