niedziela, 12 kwietnia 2015

Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem

Dziś zapraszam na pyszne rogaliki przygotowane z ciasta francuskiego. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe jako deser do popołudniowej herbaty.


SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
1 tabliczka białej czekolady,
3 łyżki wiórków kokosowych,
1/2 łyżki masła.

PRZYGOTOWANIE
1. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia.
2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki.
3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem).

1 komentarz:

  1. Kasiu, przepysznie prezentują się Twoje rogaliki :) Z białą czekoladą rogalików jeszcze nie jadłam :) Muszę koniecznie wypróbować :) Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń