SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
1 tabliczka białej czekolady,
3 łyżki wiórków kokosowych,
1/2 łyżki masła.
PRZYGOTOWANIE
1. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję masło. Dokładnie mieszam,
aby masa była jednolita. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę
zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia.
2. Ciasto
francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję
masy czekoladowej. Zwijam rogaliki.3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem).
Kasiu, przepysznie prezentują się Twoje rogaliki :) Z białą czekoladą rogalików jeszcze nie jadłam :) Muszę koniecznie wypróbować :) Serdecznie pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń