SKŁADNIKI:
Ciasto:
1 jajko,
1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
100 ml oleju,
1 kopiasta szklanka mąki tortowej,
1/3 szklanki cukru,
1/2 łyżki proszku do pieczenia,
Kruszonka:
1 łyżka masła,
1,5 łyżki cukru,
1,5 łyżki mąki,
Dodatkowo:
25 dag truskawek.
PRZYGOTOWANIE:
1. Wszystkie składniki ciasta przekładam do miski. Dokładnie
mieszam ciasto łyżką. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 22cm, wyrównuję.
2. Truskawki obieram z szypułek, kroję na mniejsze kawałki.
Owoce układam na cieście.
3. Z masła, mąki i cukru zagniatam kruszonkę. Kruszonką
posypuję wierzch ciasta. Ciasto piekę 45 minut w temperaturze 170 stopni.
Takie ciasto kojarzy mi się z latem, pycha :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
mmm,,z chęcią bym zjadła,,albo ze śliwkami,,,:)
OdpowiedzUsuńKasiu ciasto super :) uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuń