SKŁADNIKI:
3 piersi z kurczaka,
2 buraki ćwikłowe,
½ cebuli,
5 dag suszonej żurawiny,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Buraki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę
kroję w drobną kosteczkę. Na maśle podsmażam buraki razem z cebulą. Dodaję
suszoną żurawinę. Smażę 3-4 minuty. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Piersi z kurczaka cienko rozbijam tłuczkiem. Oprószam
przyprawami. Nakładam porcję farszu buraczkowego i zwijam w roladki.
3. Roladki zawijam w folię spożywczą. Końce związuję nitką.
Przygotowane roladki wrzucam do osolonego wrzątku. Gotuję 30 minut na wolnym
ogniu.
4. Ugotowane roladki odwijam folii i układam na talerzu.
Kasiu roladki palce lizać :)
OdpowiedzUsuń