Witam Was świątecznie i zapraszam na pyszne kotleciki jajeczne. Jeżeli zostało nam sporo ugotowanych jajek, to możemy z powodzeniem je wykorzystać do przygotowania smacznych kotlecików.
SKŁADNIKI:
6 jajek,
1/2 cebuli,
1/2 pęczka szczypiorku,
bułka tarta,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
1. Pięć jajek gotuję na twardo, obieram i kroję w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
2. Jajka łączę z cebulą i szczypiorkiem. Dodaję surowe jajko oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę. Z masy formuję owalne kotleciki, które następnie obtaczam w bułce tartej.
3. Kotleciki smażę na rumiano na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz