niedziela, 5 kwietnia 2015

Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem

Witam Was świątecznie i zapraszam na pyszne kotleciki jajeczne. Jeżeli zostało nam sporo ugotowanych jajek, to możemy z powodzeniem je wykorzystać do przygotowania smacznych kotlecików. 


SKŁADNIKI:
6 jajek,
1/2 cebuli,
1/2 pęczka szczypiorku,
bułka tarta,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.

PRZYGOTOWANIE:
1. Pięć jajek gotuję na twardo, obieram i kroję w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w kostkę. 
2. Jajka łączę z cebulą i szczypiorkiem. Dodaję surowe jajko oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę. Z masy formuję owalne kotleciki, które następnie obtaczam w bułce tartej.
3. Kotleciki smażę na rumiano na rozgrzanym oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz