wtorek, 21 kwietnia 2015

Zielone warzywa w sosie serowo- śmietanowym

W piękne wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszne duszone warzywa. Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
1 por,
4 pieczarki,
1/2 brokuła,
1 szklanka śmietany 30%,
1/2 kostki sera topionego śmietanowego,
3 łyżki masła,
1/2 pęczka szczypiorku,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Brokuła dzielę na różyczki i obgotowuję 5 minut w osolonej wodzie. Pieczarki i pora kroję w plasterki. Na maśle podsmażam pora i pieczarki. Dodaję brokuła. Warzywa podlewam odrobiną wody i duszę około 5 minut. 
2. Następnie warzywa zalewam śmietaną. Dodaję serek i mieszam. Warzywa duszę na małym ogniu, do momentu aż sos zgęstnieje. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 
3. Gotowe warzywa wykładam na talerz i posypuję posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz