SKŁADNIKI:
300g wątróbki z kurczaka,
200g makaronu świderki,
1 cebula
2 pomidory,
1/2 słoika sosu do makaronu JAMAR,
szczypta bazylii,
szczypta oregano,
szczypta soli,
1/2 łyżeczki pieprzu.
6 łyżek oliwy.
PRZYGOTOWANIE:
1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam wątróbkę razem z cebulą.
2. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Odcedzam.
3. Ugotowany makaron dodaję do podsmażonej wątróbki. Mieszam.
4. Do wątróbki i makaronu dodaję obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz sos do makaronu JAMAR. Mieszam i duszę około 5 minut.
5. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.
Do przygotowania potrawy wykorzystałam sos do makaronu, który otrzymałam do testowania od firmy JAMAR. Sos nadał mojej potrawie wspaniałego smaku i aromatu. Zagości w mojej kuchni na dłużej.
Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy Jamar, firma oferuje wiele wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz