W niedzielne popołudnie zapraszam na obłędny deser malinowy. Deser ucieszy podniebienie zarówno małych jak i dużych smakoszy.
Przepis na 4 deserki
SKŁADNIKI:
12 sztuk herbatników,
150g mrożonych malin,
250ml wody,
1 opakowanie galaretki malinowej,
300ml śmietany 30%,
1 opakowanie fixu do śmietany,
1 łyżka cukru pudru,
kilka sztuk bezów,
maliny do dekoracji.
PRZYGOTOWANIE:
1. Herbatniki kruszymy i układamy na dnie pucharków.
2. Do wrzącej wody wrzucamy maliny i wsypujemy galaretkę. Mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Gęstniejącą galaretkę wykładamy do pucharków.
3. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy do pucharków.
4. Na wierzch deserów kruszymy bezy. Dekorujemy malinami.