SKŁADNIKI:
2
zielone grejpfruty,
250ml
śmietany 18%
1 łyżka cukru pudru,
10 sztuk herbatników,
1 łyżka cukru pudru,
10 sztuk herbatników,
½
granatu,
4
łyżki kulek pomarańczy w zalewie ZENTIS.
PRZYGOTOWANIE:
1.
Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem.
Herbatniki kruszę. Granat obieram, usuwam błonki. Kuleczki
pomarańczowe odsączam z zalewy.
2. Z
grejpfrutów ostrym nożykiem odcinam wierzchołki, robiąc zygzak.
Usuwam miąższ.
3.
Na dno cytrusowych miseczek wsypuję pokruszone herbatniki. Następnie
nakładam porcję ziaren granatu oraz kuleczek pomarańczowych. Na
owoce wykładam bitą śmietanę. Wierzch deseru dekoruję
pozostałymi owocami oraz herbatnikami.
Zachęcam do zakupu produktów ZENTIS. W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów.
Te kuleczki wyglądają rewelacyjnie, ich kolor od razu przykuwa uwagę. A deser pyszności !
OdpowiedzUsuń