poniedziałek, 16 marca 2015

Ciasteczka francuskie z jabłkiem

Zapraszam na szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego. Do przygotowania w kilka chwil. 


SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
2 jabłka,
1 łyżka cukru,
cynamon.

PRZYGOTOWANIE:
1. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne. Owoce kroję w ósemki. 
2. Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na każdy kawałek ciasta kładę cząstkę jabłka. Oprószam cukrem oraz cynamonem. Ciastko składam na pół.
3. Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 10 minut w temperaturze 190 stopni (5 minut z termoobiegiem i 5 minut bez termoobiegu).

1 komentarz:

  1. Brzmi pysznie...Koniecznie spróbuje;) Zostaję i zapraszam do obserwacji mojego bloga:)

    OdpowiedzUsuń