SKŁADNIKI:
250ml śmietany 30%,
1 łyżka cukru pudru,
100g serka mascarpone,
1 mango,
50g płatków migdałowych,
15 sztuk biszkoptów okrągłych,
150 ml mocnej kawy parzonej,
rurki waflowe do dekoracji.
PRZYGOTOWANIE:
1. Mango obieram ze skóry, usuwam pestkę. Owoc kroję na
mniejsze kawałki i miksuję blenderem na gładki mus.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem.
Dodaję serek mascarpone i razem miksuję. Krem przekładam do rękawa cukierniczego.
Płatki migdałowe prażę na suchej patelni.
3. Biszkopty maczam w kawie i układam na dnie pucharków. Nakładam porcję kremu mascarpone. Następnie nakładam porcję musu z mango. Wierzch deseru
posypuję płatkami migdałowymi. Deser dekoruję rurkami waflowymi.
Super :) zapraszam do mnie :) www.deliszys4u.blogspot.com
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie Kasiu prezentuje się Twój deser :) Bardzo zachęcający i dodatkowo ładnie podany :) Super aranżacja - bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń