SKŁADNIKI:
5 nóg z królika,
1/2 kg boczku surowego wieprzowego,
30 dag wątróbki z kurczaka,
1 marchewka,
1 cebula,
4 jajka,
1 łyżeczka majeranku,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Nogi z królika, boczek, wątróbkę oraz marchewkę gotuję do
miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram z kości. Mięso, marchewkę i
cebulę mielę przez maszynkę do mielenia.
2. Do zmielonego mięsa dodaję jajka, majeranek, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Masę wykładam na foremkę
(wymiary 11cm x 30cm). Wyrównuję.
3. Pasztet piekę 75 minut w temperaturze 180 stopni.
Nie dodałaś jajek, ani bułki? Nie kruszy się ten pasztet?
OdpowiedzUsuń