SKŁADNIKI:
3 szklanki mleka,
1 jajko,
½ łyżeczki soli,
2,5 szklanki mąki,
½ kg pieczarek,
2 cebule,
3 łyżki masła,
15 dag sera żółtego,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.
PRZYGOTOWANIE:
- Mleko dokładnie mieszam trzepaczką razem jajkiem, solą i mąką. Na rozgrzanym oleju smażę cienkie naleśniki.
- Pieczarki
oraz cebulę obieram i drobno kroję. Przekładam na patelnię i smażę na
maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
- Na
środek naleśników nakładam porcję farszu pieczarkowego. Zwijam w rulony.
- Naleśniki
układam ciasno w naczyniu żaroodpornym. Posypuję startym na tarce o dużych
oczkach żółtym serem. Zapiekam 20 minut w temperaturze 180 stopni.
pycha :) fajny pomysł na naleśniki :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna odsłona naleśników :)
OdpowiedzUsuńŚwietne danie, też tak robię podobnie
OdpowiedzUsuńSuper pomysł
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł
OdpowiedzUsuń