SKŁADNIKI:
1 kg łopatki wieprzowej bez kości,
20 dag pieczarek,
po 1/2 strąka papryki czerwonej, żółtej i zielonej,
1 cebula,
2 jajka,
oliwa,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Łopatkę mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Pieczarki kroję w ćwiartki i podsmażam 5 minut na oliwie. Papryki oraz cebulę obieram, kroję w kostkę i smażę na oliwie około 5 minut.
2. Do zmielonego mięsa dodaję pieczarki, paprykę z cebulą, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
3. Masę przekładam do foremki keksówki (wymiary 30cm x 11cm),
wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180
stopni.
Kasiu - przepysznie wygląda Twoja pieczeń . Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuń