SKŁADNIKI:
5 jajek,
1/2 pęczka rzodkiewki,
1/2 pęczka szczypiorku,
1/2 cebuli czerwonej,
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki startego chrzanu,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka gotuję na twardo, obieram. Jajka przekrawam na pół.
Usuwam żółtka i przekładam je do salaterki.
2. Szczypiorek drobno siekam. Rzodkiewkę ścieram na tarce
o drobnych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę.
3. Szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę dodaję do żółtek. Łączę wszystkie składniki. Dodaję majonez, chrzan oraz przyprawy i dokładnie mieszam.
4. Pastą wypełniam wgłębienia w białkach. Gotowe jajka układam na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz