czwartek, 26 marca 2015

Jajka faszerowane na ostro, z rzodkiewką i szczypiorkiem

Święta Wielkanocne coraz bliżej, a ja mam dla Was kolejny świąteczny przepis. W Wielkanoc na każdym stole królują jajka w różnej postaci, Ja przygotowuję proste jajka faszerowane z wiosennymi dodatkami. Polecam!!!


SKŁADNIKI:
5 jajek,
1/2 pęczka rzodkiewki,
1/2 pęczka szczypiorku,
1/2 cebuli czerwonej,
1 łyżka majonezu
2 łyżeczki startego chrzanu,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka gotuję na twardo, obieram. Jajka przekrawam na pół. Usuwam żółtka i przekładam je do salaterki.
2. Szczypiorek drobno siekam. Rzodkiewkę ścieram na tarce o drobnych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę.
3. Szczypiorek, rzodkiewkę oraz cebulę dodaję do żółtek. Łączę wszystkie składniki. Dodaję majonez, chrzan oraz przyprawy i dokładnie mieszam.
4. Pastą wypełniam wgłębienia w białkach. Gotowe jajka układam na talerzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz