piątek, 13 marca 2015

Pieczone pstrągi maślano- cytrynowe

Dziś piątek więc proponuję pyszną pieczoną rybkę. Nie jestem wielką fanką ryb, jednak pstrągi w tej wersji bardzo mi zasmakowały. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!!



SKŁADNIKI:
2 pstrągi,
1 cytryna,
50g masła,
pieprz cytrynowy,
sól,
olej,

PRZYGOTOWANIE:
1. Wypatroszone pstrągi oczyszczam z łusek i usuwam płetwy oraz oczy. Ryby dokładnie nacieram solą i pieprzem cytrynowym.
2. Do środka każdej z ryb wkładam plasterki cytryny oraz kawałki masła. 
3. Ryby układam na blaszce wyłożonej pergaminem. Smaruję olejem. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami i surówką.

3 komentarze:

  1. Nie są za kwasne? Pytam, bo kiedyś przesadzilam z pieprzem cytrynowym 😀

    OdpowiedzUsuń