SKŁADNIKI:
60 dag żeberek wieprzowych,
30 dag grzybów leśnych,
1 cebula,
2 łyżki masła,
2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej,
1,5 łyżki śmietany 18%,
1 łyżka mąki,
1 łyżeczka musztardy,
oliwa,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
- Żeberka
kroję na porcje. Podsmażam na odrobinie oliwy. Przekładam do garnka, podlewam
wodą. Wsypuję paprykę mieloną.
- Grzyby
razem z cebulą podsmażam na maśle. Dodaję do mięsa. Gotuję na małym ogniu
do miękkości.
- Śmietanę
mieszam z mąką i musztardą. Dodaję do żeberek i chwilę gotuję. Sos doprawiam
do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z ryżem lub ziemniakami.
Pyszne :)
OdpowiedzUsuńMniam! !
OdpowiedzUsuń