Pyszne ciasto z galaretką i granatem. Można je przygotować w kilkanaście minut. Ciasto dla prawdziwych łasuchów. Polecam!!!
SKŁADNIKI:
1/2 opakowania okrągłych biszkoptów,
2 granaty,
500 ml śmietany 30%,
1 łyżka cukru pudru,
3 opakowania galaretki truskawkowej.
PRZYGOTOWANIE:
1. Biszkoptami wykładam dno tortownicy o średnicy 22cm.
2. Jedną z galaretek rozpuszczam w 1 szklance wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Dodaję tężejącą galaretkę. Miksuję. Masę wykładam na biszkopty, wyrównuję i odstawiam do stężenia.
3. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczam w 2 szklankach wrzątku. Studzę. Granaty obieram z błonek. Owoce wykładam na wierzch ciasta. Zalewam tężejącą czerwoną galaretką. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki.
Z granatem musiało być wyjątkowo pyszne :)
OdpowiedzUsuńoj bardzo:)
UsuńGranat pewnie fajnie chrupie, przyjemny i lekki deserek w sam raz na lato :)
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuń