SKŁADNIKI:
300g ziemniaków,
200g kiełbasy cienkiej,
150g makaronu orkiszowego świderki,
2 cebule,
100g sera żółtego,
sól,
pieprz,
oliwa.
PRZYGOTOWANIE:
1. Ziemniaki obieram, gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
Odcedzam i kroję w plasterki. Cebulę obieram, kroję w piórka i szklę na
oliwie. Kiełbasę kroję w plasterki i podsmażam na oliwie. Makaron gotuję al
dente w osolonej wodzie. Odcedzam. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach.
2. W małych naczyniach żaroodpornych układam naprzemiennie
porcję ziemniaków, kiełbasy, cebuli i makaronu. Wierzch zapiekanek posypuję żółtym
serem i oprószam solą oraz pieprzem.
3. Zapiekam 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Swietna. Takie obiady lubię, szybko się je robi a pyszne
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń