środa, 18 lutego 2015

Francuskie miseczki z papryką i kapustą kiszoną

Miseczki z ciasta francuskiego z papryką i kapustą kiszoną to doskonała przekąska na każdą imprezę. Można je przygotować w kilka chwil. Nie wymagają dużego nakładu pracy. Po upieczeniu bardzo ładnie się prezentują.


SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
1 papryka czerwona,
150g kapusty kiszonej,
1 cebula,
oliwa,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Cebulę oraz paprykę obieram i kroję w kostkę. Cebulę szklę na oliwie. Dodaję paprykę oraz kapustę kiszoną. Smażę około 10 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na kwadraty o boku 10cm. Kawałkami ciasta wykładam wgłębienia na blaszce na muffinki. Następnie wgłębienia wypełniam przygotowanym farszem.
3. Blaszkę wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piekę około 20 minut.

4 komentarze: