SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
1 papryka czerwona,
150g kapusty kiszonej,
1 cebula,
oliwa,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Cebulę oraz paprykę obieram i kroję w kostkę. Cebulę szklę na oliwie. Dodaję paprykę oraz kapustę kiszoną. Smażę około 10 minut.
Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na kwadraty o boku
10cm. Kawałkami ciasta wykładam wgłębienia na blaszce na muffinki. Następnie wgłębienia wypełniam przygotowanym farszem.
3. Blaszkę wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 190
stopni i piekę około 20 minut.
Super pomysł na przekąskę, świetnie to wymysliłaś
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńBardzo apetyczne !
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
OdpowiedzUsuń