SKŁADNIKI:
½ kg schabu bez kości,
10 sztuk pieczarek marynowanych,
po 2 strąki marnowanej papryki czerwonej i zielonej,
2 łyżki masła,
2 łyżeczki papryki ostrej mielonej,
1 łyżka mąki,
1 łyżka śmietany 18%,
½ łyżeczki musztardy,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
- Schab
kroję w plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam solą oraz pieprzem.
Na każdy płat mięsa kładę po kawałku papryki czerwonej i zielonej oraz po dwie
pieczarki. Mięso zwijam w roladki i spinam wykałaczkami.
- Przygotowane
roladki obsmażam na maśle. Wlewam 1 litr wody. Wsypuję mąkę oraz paprykę mieloną. Duszę na małym ogniu do miękkości.
- Śmietanę
mieszam z musztardą. Wlewam odrobinę wywaru spod mięsa. Mieszam i wlewam do sosu. Gotuję 3 minuty. Sos doprawiam do
smaku solą oraz pieprzem. Roladki układam na talerzu, usuwam wykałaczki.
Podaję z ziemniakami i sosem.
Roladki to ja lubię, nawet bardzo, chętnie przyłaczylabym się do takiego obiadku
OdpowiedzUsuń