Czasami warto pozwolić sobie na małe co nieco. Ciasteczka są łatwe do przygotowania. Suszone jabłka możemy zastąpić rodzynkami lub suszoną żurawiną.
SKŁADNIKI:
20 sztuk herbatników,
5 plasterków suszonych jabłek,
½ kostki masła,
3 łyżki cukru,
3 łyżki kakao,
1,5 łyżki spirytusu,
10 dag orzechów włoskich.
PRZYGOTOWANIE:
- Herbatniki
kruszę w pył. Suszone jabłka kroję w drobną kosteczkę.
- Masło
ucieram z cukrem, kakao i spirytusem. Dodaję pokruszone herbatniki oraz
suszone jabłka. Dokładnie mieszam. Z masy formuję niewielkie kuleczki.
- Trufelki
obtaczam w posiekanych orzechach włoskich. Wkładam na godzinę do
lodówki, aby stwardniały.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz