czwartek, 12 lutego 2015

Sałatka z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami

Po pączkowym obżarstwie na kolację proponuję lekką sałatkę z kurczakiem, mango i prażonymi migdałami. 



 SKŁADNIKI:
1 filet z piersi kurczaka,
1 mango,
1/2 słoika selera konserwowego wiórki,
1 puszka kukurydzy,
50g płatków migdałowych,
4 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Filet z kurczaka przekładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję do miękkości. Mięso kroję w kostkę.
2. Mango obieram ze skóry, usuwam pestkę. Owoc kroję w niewielką kostkę. Selera i kukurydzę odsączam z zalewy. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni.
3. Kurczaka, mango, kukurydzę, seler oraz migdały dokładnie ze sobą mieszam. Dodaję majonez, sól oraz pieprz. Łączę wszystkie składniki. Sałatkę podaję z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz