SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki,
100g margaryny,
3 żółtka,
2 łyżki śmietany 18%,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
500g mrożonych warzyw na patelnie,
oliwa,
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję
żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Zagniatam ciasto.
2. Ciasto rozwałkowuję. Ciastem wykładam brzegi i spód
foremki na tartę. Ciasto podpiekam 15 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Mrożonki przekładam na patelnie. Smażę na oliwie około 10
minut. Doprawiam do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
4. Na podpieczone ciasto wykładam podsmażone warzywa. Razem
piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz