piątek, 13 lutego 2015

Tarta z mrożonkami

Nie macie pomysłu co ugotować dzisiaj na obiad. Spróbujcie przygotować tartę z mrożonkami. Wystarczy kilka chwil i już mamy pyszny obiad dla całej rodziny.


SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki,
100g margaryny,
3 żółtka,
2 łyżki śmietany 18%,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
500g mrożonych warzyw na patelnie,
oliwa,
zioła prowansalskie,
sól,
pieprz.

PRZYGOTOWANIE:
1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Zagniatam ciasto.
2. Ciasto rozwałkowuję. Ciastem wykładam brzegi i spód foremki na tartę. Ciasto podpiekam 15 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Mrożonki przekładam na patelnie. Smażę na oliwie około 10 minut. Doprawiam do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
4. Na podpieczone ciasto wykładam podsmażone warzywa. Razem piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz