SKŁADNIKI:
2 jajka,
2/3 szklanki mleka,
1/3 szklanki oleju,
1,5 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki cukru kryształu,
1/2 łyżki cukru waniliowego,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
szczypta soli,
szczypta cynamonu,
2 jabłka.
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka mieszam trzepaczką razem z mlekiem i olejem. W osobnym naczyniu mieszam mąkę, cukry, sól, proszek do pieczenia oraz cynamon.
2. "Suche" składniki stopniowo dodaję do "mokrych". Dokładnie mieszam ciasto. Do ciasta dodaję obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Mieszam.
3. Ciasto przekładam do wyłożonych papilotkami foremek na muffinki. Piekę 20 minut w temperaturze 200 stopni.
aż ślinka cieknie, chętnie bym takie spróbowała
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam:)
OdpowiedzUsuńmmm jabłka cynamon to ja lubię :) Wyglądają znakomicie :)
OdpowiedzUsuń