SKŁADNIKI:
5 liści sałaty kruchej,
5 liści sałaty masłowej,
1 gruszka,
3 dag orzechów włoskich,
5 dag sera żółtego,
1 łyżka jogurtu naturalnego,
1 łyżka śmietany 18%,
sok z cytryny,
cukier.
PRZYGOTOWANIE:
1.Liście sałaty płuczę, rozdrabniam na mniejsze kawałki.
Gruszkę obieram, usuwam gniazdo nasienne, kroję na mniejsze kawałki. Orzechy
włoskie prażę na suchej patelni. Ser żółty kroję w niewielką kostkę. Gruszkę,
orzechy oraz ser dodaję do sałaty. Delikatnie łączę wszystkie składniki.
2. Jogurt naturalny mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny
oraz cukrem. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę.
Taka prosta a zarazem ciekawe smaki :), orzechy włoskie do sałatek są najlepsze :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam:)
Usuń