SKŁADNIKI:
6 sztuk średniej wielkości ziemniaków,
20 dag grzybów leśnych świeżych lub mrożonych,
1 cebula,
5 dag sera żółtego,
1/4 kostki masła,
sól,
pieprz,
oliwa.
PRZYGOTOWANIE:
- Ziemniaki
     dokładnie myję pod bieżącą wodą. Zalewam wodą, solę i gotuję na półtwardo.
     
- Grzyby
     oczyszczam i płuczę. Kroję na mniejsze kawałki. Razem z posiekaną cebulą
     podsmażam na maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
- W
     ugotowanych ziemniakach wydrążam środki tworząc miseczki. Wgłębienia
     wypełniam grzybami. Na wierzchu każdego z ziemniaków układam pokrojony w
     paski ser. Ziemniaki oprószam solą oraz pieprzem. Skrapiam oliwą. 
- Układam
     w naczyniu żaroodpornym i zapiekam około 20 minut w temperaturze 190 stopni.

 
Fajny pomysł na wystawny obiad, pięknie się prezentują
OdpowiedzUsuń