W piękne wtorkowe popołudnie zapraszam na pyszny deser. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Jagody można zastąpić dowolną, ulubioną konfiturą.
SKŁADNIKI:
2 szklanki mleka,
1 opakowanie budyniu śmietankowego,
1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku,
15 dag bezów,
1 szklanka jagód z syropu.
PRZYGOTOWANIE:
1. Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka, mieszam i gotuję 3 minuty. Do gorącego budyniu wsypuję galaretkę. Dokładnie mieszam.
2. Masę przelewam do miseczek lub pucharków. Odstawiam do przestudzenia.
3.Na stężonym budyniu układam bezy. Na wierzch deseru nakładam porcję jagód z syropu.
Swietny deserek, chętnie bym sie poczęstowała
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńZ galaretki bym zrezygnowała, ale połączenie budyniu, bezy i jagód musiało smakować obłędnie !! :)
OdpowiedzUsuńZrobiłem wczoraj pycha polecam
OdpowiedzUsuń