SKŁADNIKI:
3 gruszki,
5 łyżek cukru,
5 dag masła,
1 tabliczka białej czekolady,
1/2 łyżki mleka,
2 łyżeczki przyprawy korzennej,
szczypta cynamonu.
PRZYGOTOWANIE:
1. Gruszki
obieram, przekrawam na pół i usuwam gniazda nasienne. Na patelni rozpuszczam masło.
Wsypuję cukier i mieszam. Dodaję gruszki. Smażę na małym ogniu po 5 minut z
każdej strony.
2. Czekoladę łamię na kostki. Rozpuszczam nad na kąpielą wodną. Dodaję mleko, przyprawę
korzenną oraz cynamon. Dokładnie mieszam.
3. Przygotowane
gruszki układam na talerzu, polewam sosem piernikowym. Podaję na ciepło.
Przepyszny blog:)
OdpowiedzUsuńPowodzenia w blogowym swiecie:)
uściski ogromne
Dziękuję:)
OdpowiedzUsuńWspaniały, zimowy deser :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, polecam:)
Usuń