SKŁADNIKI:
1/2 kapusty pekińskiej,
500g mięsa mielonego wieprzowego,
1 saszetka ryżu,
2,5 łyżki kaszy manny,
2 jajka,
1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej,
oliwa,
sól,
pieprz,
mąka.
PRZYGOTOWANIE:
1. Kapustę pekińską bardzo drobno kroję, solę i odstawiam na 30
minut. Po tym czasie odciskam powstały sok.
2. Do kapusty dodaję mięso mielone, ugotowany ryż, kaszę
mannę, jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuję owalne kotleciki. Obtaczam je w mące.
3. Gołąbki obsmażam na patelni z dwóch stron na oliwie.
Następnie przekładam je do garnka. Zalewam wodą i wsypuję przyprawę uniwersalną. Gotuję na małym ogniu około 30 minut.
Klasyczne gołąbki w nowoczesnym wydaniu, pycha!
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńBardzo je lubię, dużo szybsze o przygotowania i moze nawet pyszniejsze niż te tradycyjne
OdpowiedzUsuń